joi, 26 aprilie 2018

Un meci

Eu am crescut in Targoviste. Am crescut cu fotbal, fie in fata blocului, fie la scoala, la liceu, in fata televizorului sau pe calculator, fotbalul era the sport.
La un moment dat, inainte de Brasov Marathon, am aflat ca urmeaza semifinalele Champions League si am oftat resemnat ca nu am cu cine sa ma uit la ele, neavand prin Brasov prieteni interesati catusi de putin de a bea o bere in fata unui televizor (majoritatea prietenilor de pe-aici macar n-au televizor!) vizionand un meci de calitate.
Urma sa joace A.S. Roma impotriva celor de la Liverpool, meciul tur desfasurandu-se pe Anfield Road. Despre Roma nu stiam decat ca n-am prea mai vazut-o prin CL si ca a revenit de la 4-1 in tur impotriva Barcelonei lasand-o (trimitand-o) acasa. Despre Liverpool stiam fix faptul ca nici ei n-o duceau prea bine prin campionat si ca au trecut de Manchester City (alt monolit al fotbalului mondial) in sferturi.
Am reusit sa ajung singur in fata calculatorului marti, 24 aprilie pe la ora 22, proaspat stors de energie dupa meciul saptamanal de baschet, insa am uitat complet ca e marti, ca e Champions League, ca fotbal, ca dorinta, caci adolescenta, căci, căci, căci. Si asa absorbit de facebook cum eram eu, am zis pe la 12 noaptea sa ma pun la somn. Am pornit PopCornTime-ul insa nu prea imi convenea calitatea, asa ca am intrat pe filelist sa vad daca gasesc filmul care nu se incarca suficient de repede. Si-am gasit ghici ce: Liverpool - Roma - meci proaspat scos de la cuptor, al carui scor nu-l stiam.
Perfect!
Nu mi-am desfacut o bere ca nu beau singur, iar popcorn mancasem deja doua pungi.
Un meci istoric, in care am aflat de la comentatori ca Liverpool este cea mai ofensiva echipa din Champions League acest sezon, ca acel Mohammed Salah este, intr-adevar, un jucator fabulos, geniu, rege, imparat, etc, etc, etc.
A dat primele doua goluri si urmatoarele doua pase de gol.
Apoi au mai inscris un gol care-a facut tabela sa arate 5-0.
Dupa aceea, in uralele publicului, prin minutul 70, l-au scos, sa nu se rupa prea tare, sa mai poata da randament si in meciul urmator din campionat probabil.
Hop, 5-2.
 Imagini pentru liverpool
Simt eu ca am norocul asta uneori, sa mai prind complet din greseala meciuri istorice, dupa absente de ani de zile de la vizionare.
Sau sunt toate istorice? :)
Habar n-am.
Astept returul cu sufletul la gura!

Later edit:
Joi, la doua zile dupa, tot pe la 12 noaptea decid sa downloadez meciul de Europa League: Arsenal - Atletico Madrid.
E primul meci de-al lui Arsenal pe care-l vad in ultimii 8 ani probabil.
Se pare ca este ultimul meci al lui Arsene Wenger ca antrenor al lui Arsenal - fosta mea echipa favorita.
Sigur nu-s toate meciurile istorice. Wenger a fost antrenor la Arsenal 22 de ani.
Am eu un noroc absolut neimportant, dar care-mi place.

Noapte buna!
Sper sa castige Arsenal, desigur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu