miercuri, 21 octombrie 2020

A doua Dacie pe care mi-o voi cumpăra

 Dacia Spring, desigur.


Au anunțat prețul pentru ea. Și, deși nu e încă disponibilă și nu va fi pentru persoane fizice, până prin septembrie 2021, tot va fi cam cea mai ieftină mașină electrică din Europa, la aproape jumătate din prețul a orice există pe piață.

Dacia does it again, surprinzător, cu un produs made in China. 

Revenind. Eu credeam că nu imi voi cumpăra prea curând o mașină electrică, deși m-am dus și am terminat facultatea de "Autovehicule Rutiere" ca să știu cum să îmi construiesc singur propriul Ariel Atom electric, să bat Tesla Roadster...la curul gol. 

Astfel, dacă va mai fi și la anul oferta de 10000 de euro de la stat pentru o electrică, mă înscriu la precomandă. Pe modelul "shut up and take my money!!"

Dacă era si made in Romania era și mai bine.

De ce?

Păi ca cei 10000 de euro s-ar fi dus la salariul unui român, iar așa se duc in China, pentru ca ei și-au făcut infrastructură pentru electrice, iar noi... 

Revenind la tehnic.

Va costa aproximativ 17000 de euro în varianta de bază si probabil pe la pragul magic de 20000 ceva mai full, să iei ecobonusul. 

Are 110% filosofia Dacia adică te duce din A in B in siguranță, confort si ieftin. Are curaj să aibe doar 45!! de cai putere pentru ca oricum Loganul meu n-are 75 decat la 5000+rpm, unde oricum nu-l duce nici naiba.

Are o baterie minusculă pentru ca oricum, fiind de oraș, nu te duci la mare cu ea.

Iar daca vrei, totuși să mergi la mare cu ea, faci o oprire la un fast charge 20 de minute. 

E mult mai revoluționară decât lasă orice impresie să creadă.

Cu alte cuvinte, ce poate fi mai tare decat Dacia in raport calitate/preț?

Ați ghicit! Dacia made in China!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu