marți, 5 iulie 2011

Sesiune, draga stresiune.

Iata-ma in luna iulie, ploioasa cum e ea, stand la biblioteca scriind despre sesiune, dar mai mult pe langa ea. Sa detaliez ce s-a intamplat in weekendul ce-a trecut, weekend in care am fost iarasi acasa:
Am plecat joi acasa, cu ocazia, si n-am stat mult nici in Brasov nici in Ploiesti: din BV m-a luat un nene inginer devenit apicultor cu un punto vechi si m-a lasat dupa pod (fericit la maxim eu). De acolo m-a luat alt nene, probabil cel mai interesant nene de pana acum: calm, imbracat la camasa si pantaloni de stofa desi conducea un Peugeot Boxer. Autoritar, a inceput sa vorbeasca, se vedea ca ii place sa se dea mare cu cate ceva pe care le detine. Pana la urma, din vorba in vorba, mi-a aratat talonul sau de pensie: tin sa precizez de la inceput ca este amuzanta suma. 43900 lei/luna :) (asta in anul 2007 - acum era putin mai mica, 41000 lei/luna, zise el). Si tot drumul l-am tras de limba incercand sa aflu ce naiba a facut de are atatia bani - trebuie sa mai precizez faptul ca nu avea mai mult de 55 de anisori. Nenea cica a fost ofiter pe la ceva servicii externe, si mergea vorbea cu liderii statelor, vrajeli dinastea, aducea datoriile din vremea lui Ceasca inapoi in tara, un spion, cum le place americanilor sa zica :-s. Da...avea sub 55 ani si avea pensie de patru sute de milioane de lei lunar.

In fine, am ajuns acasa si-am inceput sa-mi fac temele, teme necesare pentru examenul la Organe de Masini de luni. Am rezolvat eu 4-5 probleme, m-am impotmolit la a 6-a si deci le-am lasat balta, evident. Imi mai ramasesera de rezolvat inca 6, din care 2 mari si am lasat-o pe vineri sau poate chiar sambata.
Pe seara, am decis sa-i chem pe oameni pe-afara si deci am iesit cu Scrixu la un Sah/O tabla. Cumva, am reusit sa facem cumva sa mergem la baschet si asa l-am chemat pe Cristinel si am mers la Liceul 2 in sala si-am jucat vreo ora - doua, platind doar 3 lei de fiecare :D
Vineri am stat toata ziua lepra, jucand sah si table si dota si nu mai stiu ce-am facut dar am reusit sa ajung seara, cand trebuia sa merg la chef la Priseaca, sa joc table in spatele blocului :D
Repede m-am imbracat, am fugit la Bogdan sa car boxele si-am tulit-o spre Locul Evenimentului. De baut mi-am luat 7 Ciucas la sticla :X si le-am bagat in frigider. Sa detaliez ce s-a intamplat in acea noapte parca nu e frumos dar trebuie sa precizez faptul ca am fost singurul care si-a cumparat bere si la un moment dat apar 3 gagici pe terasa cu cate-o bere (ciucas) in mana, mergand fericite si cautand un desfacator...sa-mi pice fatza, nu alta, imi luasera berile :))
No biggie, le-am cerut sa le duca inapoi si sa-si beie ele vodka lor, ca si-asa aveau prea multa.
Despre Cristinel nu zic nimic ca sa nu intre la belea :))
Vor vorbi, insa, despre sentimentul de a fi inapoi la Priseaca si de a dansa nestingherit, singur sau cu companie, pe muzica din calculatorul lui Bogdan. Este...magnific, foarte frumos, excelent, chiar perfect! chiar un bun motiv de a-mi parea rau ca nu sunt acasa tot timpul (si asta inseamna ceva, stiind ca acum sunt in Brasov - Probably the Best City in the World!)
Cam atat despre vineri seara. Aaa...trebuie sa specific faptul ca acest chef a fost dat de, si in cinstea celor care au dat bacul, majoritari la chefalau.

Urmatorul lucru pe ordinea de zi ar fi ziua de sambata, zi in care nu mai stiu ce-am facut, dar stiu ca iar am jucat sah si table si am fost si la baschet in parc, unde i-am vazut pe Scrix si Victor in noile forme sportive...impresionant, pe bune!

Duminica a inceput dimineata tare...pe la 11 jumate daca nu ma insel.M-am imbracat si-am mers direct la sediul Corpului Pacii in Targoviste, la liceul 5 - se sarbatorea ziua americii - ieri fu 4 iulie si nu puteau sa il sarbatoreasca cu gazde cu tot la scoala luni. Acolo a fost MULTA mancare (si buna), si apoi au avut loc concursuri - concurs de mancat pepene, concurs de scuipat seminte de cirese cat mai departe si concurs de mancat covrigi - la care am lesinat de ras. La pepeni, cred ca am iesit pe locul 2, desi am bagat in mine ca spartul!
 La scuipat seminte, ghici ce: am castigat :)) am scuipat pana la mama dracu o samanta :)) si am castigat magnificul premiu: The star!
La concursul de aruncat balonul de la unul la altul m-am inscris cu Jeremy si am reusit sa aruncam balonul la o distanta destul de apreciabila, fara sa castigam, insa, s-a spart cand l-a prins JWB. Momentul de "maxima hilaritate" a fost atunci cand s-a spart balonul cu apa fix in decolteul Ralucai - da, am ras =)))
Si cam atat cu ziua americii - apoi am mers acasa si Jeremy m-a intrebat daca vreau sa-mi cumpar ceva din State, ca-mi aduce el gratis pana aici. Si mi-am ales un laptop - asta am facut eu 2-3 ore, am ales un laptop si deci, da, voi avea si eu laptop in viitorul apropiat :D
Apoi pe la 7 sau 8 am intrat in casa si pe la 10 m-am apucat sa mai fac niste probleme, pentru ca peste 12 ore aveam examen iar eu trebuia sa mai si dorm si sa mai si ajung la Brasov. Fara griji, am stat pana la 2 sa fac probleme, m-am trezit la 5 jumate si m-am apucat sa-mi fac bagajul, am trezit lumea, mi-am pus bicicleta in pozitie, am bagat-o in papucul lui frate-meu si pana la urma am plecat, relativ devreme. Autobuzul stiam (mereu cand incep cu stiam inseamna ca m-am inselat :)) e un sablon) ca pleaca la 6:45 dar totusi vroiam sa ajung acolo mai devreme, pentru ca asa se face. Si asa am facut: am ajuns acolo la 6:35, am scos bicicleta sa-i umflu roata si apoi am plecat sa intreb unde trage autobuzul de Brasov. Raspunsul primit m-a facut sa incep sa alerg: "a plecat acum 3 minute". Si dai frate, baga bicicleta, compresorul, porneste masina si pleaca. Incearca sa recuperezi un avans de 5 minute pe care il are un autocar nou, in fata unei dacii papuc pe gaz. Si ii da fratimiu tare, si de pe podul de la Teis vedem autocarul pe podul de la Aninoasa si ii dam si mai tare, dar din pacate luam o gaura in plin: si incepe ambreiajul sa patineze. Urcam podul si din varf vedem autocarul la vreo 800-1000 metrii distanta. Si ii dam tare tare tare, si ne apropiem pana la Doicesti destul de tare de el, era la doar 500 m. La un moment dat, autocarul incetineste, clar, opreste, ia pe cineva si il ajungem si ma urc si eu...surpriza, autobuzul face dreapta si merge spre Glodeni :) Faliment! Insemna ca l-am pierdut: aia e, i-am zis sa ma duca pana la iesirea din Pucioasa si sa astept poate prind vreo ocazie. O lasam mai incet si cand intram in Pucioasa in oras, langa blocuri, il vedem pe autocarul de Brasov. Acum eram 100% sigur ca era cel care trebuia. Si ii dam din nou maxim la masina, miroseau si hainele a ambreiaj incins. Il prindem pe autocar cand face stanga pe centura, apoi dreapta, il depasim in curba, si ne punem in fata lui, mai pe dreapta, crezand ca va opri. N-a oprit. Apoi pleaca, si noi incercam sa plecam si ghici ce...patina ambreiajul din ce in ce mai tare, si autobuzul se departa din ce in ce mai tare :) Dar da, pana la urma l-am prins la autogara si am mers sa-l intreb daca imi primeste si mie bicicleta, si mi-a raspuns ca nu :) - respect the customer, clientul nostru stapanul nostru? nu!
Dar, am prins autobuzul, sigur ajung la Brasov, dau examenul, scap!
Ma pun in spate si ma apuc sa invat - pentru prima oara pentru examen. Am invatat, am dormit, m-a trezit controlorul, am invatat din nou, am dormit din nou, si am ajuns la Brasov.

Despre examen scriu un topicul urmator :p

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu