luni, 22 noiembrie 2010

Creasta Nordica a Pietrei Craiului

Iata ca ne-am strans sa mergem, in ceea ce Cornel numeste, tura aniversara...din Grindul Speo. Ca si membrii de tura am fost eu, Cornel, Iuli si Ruxi. In tura am plecat pregatit special pentru ploaie si singura oara cand a picurat cat de cat am umblat in tricou cu maneca scurta.

Noh, ne intalnim relaxati la ora 8 fara 10 la gara, ne suim in tren si debarcam in Zarnesti. Eu eram cu rucsacul meu de 30 de litrii si restul echipei avea tata...rucsaci mari! In concluzie, pentru echipa, eu am carat numai 1 kg (de vin, desigur), Iuli, eroul echipei a carat 7 kg numai lichide pentru noi, asta pe langa mancarea si toate ce le avea pentru el.

Si pornim: mergem relaxat pana la Botorog, acolo ne schimbam/echipam/dezechipam, ii salutam pe cei de la FDC care mergeau la chef la Curmatura si mergem si noi in tot aceiasi directie. Aici a inceput sa ploua putin si deci am ramas in tricou :). Trecem de 2 sau 3 grupuri pana la Curmatura, salutam si acolo salvamontistii si cei 2 Saint-Bernards si reincepem sa urcam. Dupa putin timp mi-am adus aminte ca mi-e foarte foame si am scos un sanvis, lucru care l-ar fi facut si ceilalti daca ar fi putut sa manance in timp ce merg, deci au facut foamea vreo 15-20 de minute.

Am ajuns si-n Saua Crapaturii pentru prima oara, m-a surprins faptul ca nu bate vantul foarte tare acolo. De acolo pana-n Piscul Baciului (Varful La Om, alt. 2238) nou pentru mine a fost doar urcarea pana in creasta (intersectia cu traseul de Padina Hotarelor), portiune deloc urata si putin tehnica.

La Refugiul din Vf. Ascutit am gasit niste conserve de pate vegetal Mandy (saru-mana celui ce le-a lasat acolo), a intrat bine la mine in stomac :D. Mersul pe creasta matematica m-a facut sa-mi doresc si mai tare sa fac toata creasta intr-o zi si chiar asta am planuit seara cu Bogdam, care va avea permis si masina la anul...

Peisajul a fost superb toata ziua: ne aflam deasupra norilor, vedeam foarte clar Bucegii plini de zapada de la 1900 metrii in sus, Creasta Fagarasului, la fel de inzapezita, Iezerul - ditamai dealul...si toata depresiunea Brasovului - un nor enorm!

Ajunsi la Piscul Baciului am facut o poza de grup si i-am dat direct la vale, in ce directie nu am voie sa spun ca apoi citesc vandalii de refugii si cine stie... dar pana cand am ajuns aproape de refugiu era deja noapte si ceață. M-a facut sa ma simt foarte bine ca l-am gasit eu, ceea ce inseamna ca nu sunt atat de slab la orientare...pe cat cred/par. Da, este vorba despre Refugiul Speo, despre care am mai scris candva pe-aici.

Ajunsi, schimbati, ne bagam intai la o supa apoi la fiert vin..si-am fiert si-am fiert pana n-am mai putut sa beau (nu stiu din ce motiv), asta neinsemnand foarte mult. Observand tot timpul aburii ce ne ieseau pe gura si pe nas am decis sa continuam seara in sacii de dormit: ne-am bagat in saci si am inceput sa cantam (cat mai afon posibil) toate cantecele folk ce ne veneau in cap iar cand n-am mai avut idei am trecut direct la somn.

Sacul meu de dormit s-a comportat. Atat pot spune despre el tinand cont ca stateam in el in 2 polare, 2 perechi de sosete si pantaloni cu captuseala si cand a plecat soba (Ruxi) de langa mine m-am trezit fiindu-mi frig :-<.

Eu macar m-am vaitat. Cornel a stat toata noaptea "la marginea patului" tremurand - nu stiu de ce nu s-a inghesuit si el in noi, dar pot spune cu siguranta ca a fost foarte surprins de cat de frig a fost noaptea.

Glumele diminetii au fost pe seama continuarii traseului propus initial si anume Creasta Sudica dar cum...erau doar glume...am coborat la Grind si apoi la Table si apoi la....Zarnesti, agațându-ne in ultima clipa de tren.

Cam asta fu, e mult, e plictisitor, dar e adevarul!
Aaa...am uitat sa precizez faptul ca am ajuns in Brasov - un frigu' dracu', m-am schimbat si am mers la meciul de Baschet CSU Cuadripol Brasov - BC Perla Harghitei incheiat 75-70 unde Boian a jucat foarte bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu