sâmbătă, 4 decembrie 2010

La multi (37) ani CPNT!Da, iata ca au trecut 37 de ani de cand voluntari de prin toata tara voluntariaza in domeniul naturii si nu numai. Din acesti 37 de anisori as putea sa vorbesc si eu despre unul, ultimul, care a fost magnific si s-a incheiat pe masura, cu o tura aniversara.

Deci:noi, adica Eu, Catalinux, Balan, Vladuts, Anda, Mihai, Ruxi, Iuli si Elena am plecat vineri dimineata cu trenul de 8, am coborat in Zarnesti si i-am dat pe jos tocmai pana la constructia "urata" de lemn de pe partea dreapta, ce apartine de Romsilva (sau ceva de genul) unde au gasit baietii (Balan cu Vladut) pe cineva care sa ne duca cu masina pana-n Plaiu Foii - multumim Sulica. Din Plaiu Foii, toti am crezut ca mai e putin pana la cabana...si-am mers...si-am mers...si am ajuns in cele din urma la o stana unde avea loc un peisaj absolut magnific: Poza 1 Poza 2
Poza 3
Poza 4

Poza 5
Dupa stana a urmat o coborare pe care aproape ca am murit de ras. Serios, eram mai mult timp cu fundul pe pamant decat cu picioarele... de ce radeam? De faptul ca noi eram doar noua, urmam sa fim vreo 40 la cabana si toti aveau sa efectueze aceiasi coborare ... noaptea :)) si n-i imaginam injurand toata coborarea si ghici ce...chiar asa a fost.

In fine, iata-ne ajunsi la cabana Garofiţa: Poza 1 reprezinta vederea de la cabana spre Crai.
Dupa ce ne-am facut comozi ocupand primele paturi, am decis sa jucam diverse jocuri gen Johnny Johnny si altele de atentie distributiva plus, cireasa de pe tort...Mafia! Incercand sa-i asteptam si pe ceilalti...ne-am bagat la somn. Unii s-au trezit cand au venit cei multi, altii nu. Si deci am dormit pana dimineata :X - deja devenea o tura de relaxare pentru mine.

Dimineata, vizibil mai multa lume in camera, "s-a" decis sa mergem in tura... si ne-am imbracat, mancat si deja plecat... Traseul era unul simplu: pana la Cerdac si inapoi - perfect pentru nevoile si asteptarile mele (mai ales pentru echipamentul meu)

Voind sa merg foarte incet, m-am pus in coada monomului si-am mers foaarte lejer. Am ajuns la Marele Grohotis si apoi am intrat intr-o pestera alaturata care avea un tavan superb pentru căţărare de la care am tras o masiva febra musculara la antebratul drept (am căţărat de m-am febrit - da' io n-am lucrat la el \:d/). Dupa ce-am vizitat pestera am mers spre Cerdacul Stanciului, un monument al naturii! In poza 2 il puteti vedea de la distanta iar in urmatoarele 3...zoomed in!
Aici daca aveti chef de privit chiorâş ma puteti vedea pe mine pe varful pietrei.

Daca aici am pus o poza de grup, mai jos trebuia neparat sa apara una "iola"


De aici unii din noi am coborat - care pe unde a vrut sau a apucat iar ceilalti au continuat tura inspre poiana inchisa, daca nu ma insel, unde au facut niste poze MAGNIFICE!

Cand am ajuns la cabana i-am gasit pe cei care nu venisera in tura, spunandu-ne ca luati-va tot ce-aveti si mutati-va sus, ne-au dat afara. Dupa 1 minut am aflat ca ne mutam in pod si ne injumatateste taxa de cazare... iar in pod...oh da, in pod, ce bine fu!

De baut ne-am apucat imediat ce am ajuns in pod, si ne-am oprit...cand ne-am luat somn. Atmosfera a fost una magnifica, Freddy a inceput sa cante si s-a oprit dupa (cred eu) o ora, i-a pasat lui Malurici iar de acolo nu mai am notiunea timpului. Stiu doar ca a cantat si Oana.

Oricum, o betie pe cinste si o aniversare magnifica!

La multi ani CPNT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu