luni, 16 mai 2011

RM (Restanta Mereu!)

Inspirational nume pentru o materie atat de frumoasa in partea ei aplicativa, si chiar si in cea teoretica...
Asa ca dupa 3 saptamani de chin (cel putin chin psihic) am ajuns la Galati, la Facultatea de Mecanica unde avea loc editia din anul 2011 a concursului national de Rezistenta Materialelor "C.C. Teodorescu" (vechiul concurs Traian Lalescu).
Ce caut eu la concursul asta? Imi place materia => am invatat, am retinut si m-am calificat la faza nationala unde ne erau promise premii de 1000 lei pt primul loc...
Si-am ajuns noi (Eu, Eliza, Elvis, Reka, Prof. Radu si Prof. Bit) joi la Galati cu un Peugeot Partner MARE, am fost lasati la Facultate iar apoi studentii am fost trimisi in caminul unde eram cazati, camin care nu mai avea apa calda de...24 de ore. N-a fost o problema, oricum nu-mi luasem nimic de spalat la mine. Dupa ce ne-am instalat comod am mers sa ne cautam de mancare, cautare terminata cu o pizza si un sfert, pe principiul 4+1 gratis. Dupa asta, am stat toata seara in camin, iar foarte seara ne-am pus sa repetam cate ceva. Dupa asta am stins lumina si-am vorbit pe intuneric pana am epuizat toate bancurile si culmile posibile.
In timpul noptii se pare ca am visat cu voce tare niste forte si nu mai tin minte ce altceva a zis Elvis ca am recitat in somn :))
Dimineata ne-am trezit extreeem de devreme deoarece ... nimeni nu stia de ce. Emotiile ne cuprindeau pe toti si am mers pana la urma la examen, ne-am instalat confortabil in bancile deloc confortabile si a inceput. Au venit problemele, am zis ca iar nu stiu sa le fac pe toate si am inceput. Dupa 2 ore si jumatate rezolvasem toate problemele ce stiam sa rezolv si dadusem la ghici la celelalte probleme la care nu stiam raspunsul. Stiind ca rezultatele le primim in ziua urmatoare (sambata), am mers sa mancam si apoi ne-am relaxat la camin asteptand pe cineva sa ne duca la gradina botanica iar apoi pe faleza Dunarii. Din 2 n-am nimerit niciuna, dar, din intamplare, am nimerit la Facultate pe la ora 5, tinand cont ca premierea avea loc intre 6 si 7 :))
Bla bla bla si aflam ca eu am iesit pe locul 5, Elvis pe 10, Reka pe 12, iar Eliza mai jos cumva.
Cu totii dezamagiti am mers la festivitatea de premiere care s-a dovedit a fi o porcarie. Toata lumea vorbea in timp ce nenea ii striga pe cei mai buni din tara, acordau premii dar nu spuneau de la cine sunt si premiile au fost cele mai mici din istoria concursului. Dupa asta am mers la masa si apoi o scurta plimbare pana nicaieri si inapoi.

Tin sa precizez ca mi-a placut totusi deplasarea, in ciuda faptului ca ceilalti au urat-o. Concursul in sine, adica timpul petrecut in sala de examen mi-a placut la nebunie si nu m-am gandit deloc la altceva in afara de materie si de logica ei. A fost o concentrare absoluta si o relaxare la fel. Mi-a placut si sper sa mai fie!

Un comentariu:

  1. Felicitari!
    pentru participare, rezultat, dar mai ales pentru comentarii!
    Trebuie sa recunosc ca organizare mai slaba a unui concurs nu am mai intalnit!
    Scuze pentru eventuala mea contributie la aceasta organizare!
    BAFTA! si mult succes in viata!

    RăspundețiȘtergere