marți, 13 decembrie 2011

Printesa - Alt refugiu al Craiului

Dupa MPC trebuia sa facem o tura, ca sa nu simtitm ca am venit in Zarnesti doar pentru treaba, fie ea si voluntara. Cum era si domnul Postoaca prin zona, am zis ca trebuie sa ne combinam si sa iasa ceva frumos: Eu am plecat de dimineata de la Iulia, careia ii multumesc pentru cazare si micul dejun si pe care o felicit pt performanta fantastica obtinuta la maraton, sa ajung in centru si sa o gasesc numai pe Irina, care astepta acolo de cel putin 30 de minute. Dupa alte 10 minute sosesc si restul, cei cazati la Dani.

Ziua se anunta frumoasa si asa a si fost: Am mers pana la Gura Raului unde am fuzionat cu grupul lui Postoaca, actualmente clubul CovAlpin si impreuna cu care am avut o zi superba! Traseul a fost pe la Curmatura, am admirat cabana renovata, sau mai bine zis upgradata, l-am vazut pe Postoaca pedepsit de Balan ca bea in tura si ramane in urma si apoi i-am dat in sus pana in creasta...pe Carol Lehmann (cred).

In creasta am facut cunostinta cu vantul specific crestei, si cu el am tot mers pana la Ascutit, unde, in timpul mesei, am fost "deranjati" de placuta prezenta a lui Dani Spulber, imbracat destul de comic :D

Dupa o masa copioasa (dar copioasa, nu gluma!) in care ne-am delectat si cu gem de măceșe, am inceput sa coboram spre Refugiul Printesa, aflat, cred eu, pe Brâul Mărtoiu (dar ma pot insela, in sensul ca braul poate fi si in alt munte chiar). Totul fu magnific si am ajuns la refugiu cu bine (eu pentru a 2-a oara in aceasta  magnifica viata), loc in care, vazand Bucegii in toata splendoarea lor, am decis sa facem si ziua urmatoare tura. Cum Dani a propus Valea Horoabelor, eu trebuia sa fiu nebun sa refuz, astfel ca ne-am strans deja 4 oameni pt tura, dintr-un foc.

La coborare am mers pur si simplu la vale, pe o panta mai comoda la urcare decat la coborare, gresind din cand in cand valea sau culmea pe care ne aflam, dar ajungand cu bine in cele din urma.

Prapastiile au fost la fel de spectaculoase si de data asta, iar pentru prima oara in viata, am fost fericit ca am comandat bere calda, la Gura Râului. De acolo am ramas la Dani, am mers de-am cumparat diverse si am pregatit...un gratar fantastic! Berea fu din partea casei, multumim Dani!


 Basica lui Balan, done!
 Ceata!
 Ceata urcand!
 Ceataaaaa!
 COPIOASA!
 Dap.
 This is what we do!
 And see!
 And like seeing
Next up! Valea Horoabelor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu